Het gaat niet om de gedachte maar om wat je met die gedachte doet

Herken je dat, iemand zegt wat tegen je wat je raakt en op dat moment weet je niet wat je er mee moet doen. Later thuis komt de 1e gedachte, die gaat met je aan de haal en er komt een stroom van gedachten en aannames achteraan. Het gevolg kan zijn dat je je daarna beschadigd voelt of gediscrimineerd, of angstig en alles wat er nog meer voorbij kan komen.

Hoe fijn zou het zijn als je het na de 1e gedachte kan stoppen of omdraaien. Dan komen al die negatieve gevoelens en gedachten niet naar boven en gaan niet met je aan de haal. Wat een rust zal dat je brengen.

Dat kan je niet zomaar 1,2,3 maar dat kan je jezelf wel aanleren

Het begint bij het inzien dat je het doet, daarna ga je het steeds vaker herkennen, daarna kan je het een halt toe roepen en daarna gaat dat gewoon vanzelf.
En lukt dat dan altijd? Dat denk ik niet, we zijn net mensen, juist als we niet lekker in ons vel zitten gaan o0nze gedachten nogal eens met ons aan de haal. Dat is niet erg, we herkennen het naderhand dan wel en de volgende keer gaat het weer beter.

Ik noem die gedachten de schreeuwende aapjes op mijn schouder 😉, soms kan ik ze even niet aan maar meestal kan ik ze op hun plek zetten.

Lees ook de volgende blog eens https://margatintel.nl/leef-vanuit-je-eigen-ik-snoer-die-schreeuwende-aap-de-mond/