Echt een mooie aansprekende quote, maar wat betekent het nu precies voor mij?

Geef wat je ontvangt

Als ik bijvoorbeeld denk aan liefde, welvaart en geluk, hoe mooi is het om dat met iemand te delen, te geven. Dan krijgt het voor mij nog meer betekenis en ik kan misschien een ander daarmee wat licht en ruimte geven.

Ontvang wat je krijgt

Ik vind het nog wel eens lastig om daadwerkelijk iets van iemand te ontvangen. Of het nu gaat om een compliment, liefde, gezelschap of een cadeau. Ik begin het steeds beter te leren, ik vind het nu niet meer zo lastig, het is meer een gewoonte die ik moet doorbreken. Het had (en heeft soms nog steeds) bij mij te maken met zelfvertrouwen, het niet waard zijn, of me niet kwetsbaar opstellen (ik kan het zelf wel, ik heb niemand nodig). Maar wat voor signaal geef ik dan af aan de ander? Eigenlijk dat, wat bij mij zelf speelt, terwijl iemand met liefde iets aan mij wil geven.

Waardeer wat je hebt

Op de dagen dat ik goed in mijn vel zit is dat geen enkel probleem. Ik realiseer me dan dat ik dankbaar mag zijn dat ik een dak boven mijn hoofd heb, dat ik geld voor boodschappen heb, dat ik 2 kinderen heb waar ik zo ongelofelijk veel van hou en ga zo maar door. Ik ben een rijk mens.
Maar soms als ik niet zo goed in mijn vel zit kan ik een moment van zelfmedelijden krijgen en zie ik niet wat ik allemaal wel heb. Gelukkig duurt dat niet lang en kan ik mezelf weer voorhouden wat ik allemaal heb om dankbaar voor te zijn.

Deze quote is oorspronkelijke van Ingspire.nl