Wat inspiratiekaarten voor jou kunnen betekenen

In mijn coachingspraktijk en privé maak ik regelmatig gebruik van Inspiratiekaarten. Vaak gebruik ik de ‘Feel good inspiratiekaarten’*, want alleen al van het zien van de kaartjes krijg ik een blij gevoel.

Regelmatig trek ik voor mijzelf een inspiratiekaart en elke keer weer verbaast het me dat de eenvoudige gezegdes op deze kaarten zulke grote wijsheden bevatten. Ik neem dan ook de tijd om over de kaart na te denken en onderzoek wat dit voor mij betekent.

Vandaag trok ik de kaart:

Doen waar je blij van wordt IS VRIJHEID
Blij worden van wat je doet IS GELUK

 

Eerst vraag ik mezelf af of ik begrijp wat hier staat, daarna onderzoek ik of het een toepasselijk gezegde is voor mij. In hoeverre pas ik dit toe en wil ik hier wat mee doen? En als ik hier wat mee wil: Hoe ga ik dit vorm geven in mijn leven?

Maar een inspiratiekaart kan je ook gewoon weer even bij de les brengen wanneer bepaalde zaken in je leven naar de achtergrond zijn geslopen. Of het is zoals bij mij in dit geval: Ja dat klopt, zo is het en wat ben ik blij dat ik dit voor mijzelf heb kunnen realiseren. Dan komt er vanzelf een glimlach op mijn gezicht en voel ik me dankbaar.

In mijn coachingssessies trekken mijn cliënten de kaarten met de tekst naar beneden met de linkerhand, dit is de hand van gevoelen intuïtie. Het is bijzonder om te zien hoe het klopt wat er op de kaart staat voor wat er op dat moment speelt, ook al heeft de persoon het zelf in eerste instantie nog niet door. Door hier verder over te praten ontstaan er mooie inzichten.

Op beurzen leg ik de inspiratiekaarten met de tekst omhoog op mijn tafel. Omdat de ‘Feel good inspiratiekaarten’ er zo leuk uitzien zijn het echte blikvangers. Elke keer is het weer mooi om te zien wat voor gesprekken hieruit ontstaan. Ik zal regelmatig in mijn blogs een inspiratiekaart met jullie delen en ik zal dan wat dieper op de tekst ingaan.

Wil je ook onderzoeken wat jou inspiratie geeft? Neem dan contact met me op voor meer informatie of neem een kijkje op mijn website www.tintelendcoachen.nl.

* Feel good inspiratiekaarten worden uitgegeven door Deltas, ISBN# 978-90-447-4154-4