Volg je hart, want dat klopt

Buiten dat het een leuk gezegde is, zit er heel veel achter deze tekst. Je hart volgen, hoe doe je dat? Als je eraan denkt om dit te doen komen er van die blokkerende overtuigingen. Ze beginnen meestal met: Als ik …, maar dan …, ja maar …

Bijvoorbeeld: Je wilt van baan veranderen, want je voelt je niet fijn in je baan en dat het niet goed voor je is. Eigenlijk wil je iets heel anders met je leven doen. Wanneer je hier dan echt over gaat nadenken komen er allerlei blokkerende overtuigingen naar boven, zoals:

  • ja maar, wat als mijn contract niet verlengd wordt? Ik heb nu een vaste aanstelling
  • als ik dat ga doen dan moet ik allemaal nieuwe dingen leren, kan ik dat wel?
  • nu weet ik wat ik heb, niet wat ik straks allemaal tegenkom

Door deze blokkerende overtuigingen ga je niet onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Je blijft in de baan hangen waar je het niet naar je zin hebt, waardoor je steeds vaker met tegenzin naar je werk gaat. Hier word je niet blij van, het heeft een negatieve invloed op de rest van je leven, je omgeving en je zelfbeeld. Sterker nog, het kan je depressief en ongelukkig maken.

Je hart weet wat het wil

Zorg voor je eigen geluk en volg je hart!

 

Vind je het moeilijk om keuzes te maken in je leven en vind je het lastig om beperkende overtuigingen los te laten? Ik kan je hierbij helpen. Neem contact met me op voor meer informatie of neem een kijkje op mijn website.

Ik maak gebruik van Feel good inspiratiekaarten* want alleen al van het zien van de kaartjes krijg ik een blij gevoel.
* Feel good inspiratiekaarten worden uitgegeven door Deltas, ISBN# 978-90-447-4154-4