Begin de dag met een lach

Hoe mooi zou het zijn wanneer je elke dag met een lach op je gezicht kan beginnen? Je kan dit realiseren met een kleine inspanning als je wakker wordt.

Ontwaken

Wanneer we in de ochtend wakker worden stappen we meestal gelijk met onze gedachten in de dag die voor ons ligt. Positief of negatief, het is wat er naar boven komt of wat er op de agenda staat. Of we checken gelijk onze telefoon, kijken wat we gemist hebben. Zonder dat we eigenlijk goed ontwaakt zijn ondernemen we al heel veel acties.

Begin de dag eens anders. Zet je wekker iets vroeger dan dat je op moet staan. Doe een lampje aan als je wakker wordt en rek je eens lekker uit. Ga dan op je rug liggen en voel hoe je met je lichaam op je matras rust. Voel hoe je hielen op het matras liggen, je kuiten en ga zo naar boven toe heel je lichaam af naar je hoofd toe. Wanneer je dat lukt gebruik de buikademhaling. Voel nadat je je lichaam helemaal langs bent geweest waar je nog spanning voelt en probeer dat los te laten door er met je ademhaling naar toe te gaan.

Hierdoor  worden je lichaam en geest op een hele rustige manier wakker en kan je beginnen aan de lach op je gezicht.

Door een glimlach ga je je beter voelen

Wanneer je glimlacht ga je je automatisch beter voelen, zelfs al is het een nepglimlach. Een glimlach zorgt voor een chemische reactie in je hersenen. Je voelt je gelukkiger en je stressniveau daalt.
Dus blijf nog even lekker op je rug liggen en zet een glimlach op. Hou dit even vast en na een tijdje merk je dat hij echt is, je hoeft hier niet meer je best voor te doen. En natuurlijk kan je dit heel de dag toepassen.

Dankbaarheid

Blijf nog even liggen met die glimlach op je gezicht en bedenk waar je dankbaar voor bent. Dit hoeft niet zo moeilijk te zijn; wees dankbaar voor het dak boven je hoofd, dankbaar voor het bed waar je op ligt, dankbaar voor je gevulde koelkast. Of bedenk wat voor moois de dag voor je in petto heeft. Dit kan soms wat moeilijker zijn, maar ook hier kom je wel uit. Sluit dit altijd af met een positieve gedachte en een glimlach. En dan stap je heerlijk ontspannen uit je bed om met een positief gevoel de dag te beginnen.

Merk je in de loop van de dag dat er spanningen opkomen, negatieve gevoelens of gewoon een onbehaaglijk gevoel? Neem dan even de tijd om te aarden of om de buikademhaling te doen en zet weer die glimlach op.
Ik wens je een lachend begin van de dag toe.