4 zaken die we vanzelfsprekend vinden, maar hoe dankbaar zijn we hiervoor?

Ken je dat gevoel, dat je weer eens iets moet? Sta hier nu eens bij stil en bedenk je dat wat voor jou vanzelfsprekend is, dat voor een heleboel mensen niet zo is.

Hoe fijn is het om je te realiseren dat we zoveel hebben om dankbaar voor te zijn. Hoe fijn zou het zijn als je moeten zou kunnen inruilen voor mogen en hoe fijn is het om je te realiseren dat we altijd een keuze hebben? Zou ons dat geen enorme rust geven?

1. “Moet ik weer boodschappen doen”

Hoe vaak denk je dit ? Denk je er dan ook bij na dat je dankbaar mag zijn dat je dit kan en mag? Hoeveel mensen op de wereld zouden met je willen ruilen denk je?

Denk eens: “Ik ben dankbaar dat ik boodschappen mag en kan doen. Heb ik er geen zin in, dan doe ik het niet, ik heb altijd een keuze”.

2. “Moet ik alweer naar de kapper”

Met kort haar wel elke 6 weken (en als je het verft moet je ook je uitgroei bij laten verven). Heb je er wel eens bij stilgestaan dat er mensen zijn die heel dankbaar zouden zijn dat ze elke 6 weken naar de kapper zouden mogen, gewoon om het feit dat ze geen haar hebben of het niet kunnen betalen?
Denk eens: “Ik ben dankbaar dat ik regelmatig naar de kapper kan en mag gaan”.

3. “Sta ik alweer in de file”

Hoe vaak heb je dit gedacht en ben je hier boos en geïrriteerd over geworden? Als je graag een auto tot je beschikking wilt hebben is dit vaak het gevolg, wees dankbaar dat je een auto hebt. Maar kijk ook eens hoe het anders zou kunnen.

Probeer de files te omzeilen, ga bijvoorbeeld uit je werk eerst naar een sportschool in de buurt, zodat je na de file pas in de auto stapt. Het is nog gezond ook. Verdeel je uren anders en kijk of er mogelijkheden zijn om thuis te werken. Er zijn zoveel keuzes, als je ze maar wilt zien en durft op te pakken.

Bekijk het eens op een andere manier. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van het openbaar vervoer kun je heerlijk lezen, leren of werken onderweg.

4. “Moet ik weer naar mijn werk”

Het weekend is voorbij. Er zijn genoeg mensen die met je willen ruilen, die hebben misschien geen werk.

Ook hierin heb je een keuze. Heb je het niet naar je zin op je werk, slokt het al je energie op of wil je werk doen met meer betekenis? Maak een keuze en kijk wat je op je werk kunt veranderen. Praat met je leidinggevende, vertel wat je voelt en onderzoek of er een kans is op verandering. Kijk om je heen en ga op onderzoek uit. En in de tussentijd mág je naar je werk.

Wil je onderzoeken welke keuzes je in je leven hebt maar kun je hier wel wat hulp voor gebruiken, dan help ik je graag. Je mag altijd contact met me opnemen of neem een kijkje op mijn website.