06 22 23 06 49 mail@margatintel.nl

Ik help mensen die last hebben van nare ervaringen uit het (recente) verleden. Ik help om de heftige emoties en spanningen weg te halen, zodat ze weer van het leven kunnen genieten.

Ik gebruik de traumatherapie EMDR om de emotionele lading weg te nemen en daarna gaan we kijken of er nog beperkende overtuigingen of vastgeroeste patronen aanwezig zijn veroorzaakt door de traumatische ervaring.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is in 1989 door Francine Shapiro ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angststoornissen, de gevolgen van meervoudige traumatisering en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

Hoe werkt EMDR?

Een verklaring voor de werkzaamheid van EMDR is dat het terugdenken aan een nare herinnering in combinatie met het maken van oogbewegingen ervoor zorgt dat een specifiek hersengebied dat betrokken is bij het opslaan van herinneringen, de amygdala, onderdrukt wordt. Het onderdrukken van dit gebied zorgt ervoor dat we de herinneringen die opgeroepen worden, vergeten. De oogbewegingen trekken je volledige aandacht, waardoor je geen aandacht meer kunt hebben voor de herinnering.

Voor uitgebreide informatie met betrekking tot EMDR kijk hier. Of neem contact met mij op.